Дуже небезпечно, коли держава починає фаворизувати одну Церкву, це створює напругу в релігійному суспільстві. Таку точку зору висловив глава і УГКЦ Блаженніший Святослав 8 березня у інтерв’ю радіо «Свобода» у Празі (Чехія), повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

"Співіснування різних Церков в Україні – один із елементів держбезпеки. Сьогодні Україна є поліконфесійним суспільством. І є дуже небезпечно, коли держава починає фаворизувати одну Церкву. Це створює напругу в релігійному суспільстві. Засада відокремлення Церкви від держави є досить позитивною і має зберігатися в українському суспільстві незалежно, які вітри віють на тому владному Олімпі", - зазначив Блаженніший Святослав.

Водночас глава УГКЦ зазаначив, що "насправді жодна з українських Церков ніколи не підтримувала жодної агресії, ненависті і ніколи не підтримувала війни".

Видео дня

"У часи Майдану ВРЦіРО намагалася все зробити, щоб зберегти характер мирного протесту, не допустити агресії влади проти людей на Майдані. Нам цього не вдалося. Ми були з тими людьми, які готові були віддати своє життя за справедливість", - розповів Блаженніший Святослав.

Також він підкреслив, що "усі українські Церкви, зокрема і Церква Московського Патріархату, хочуть бути поруч із солдатами, які захищають Україну".

"Майдан – це не був якийсь «націоналістичний переворот», бо говорив різними мовами, молився різними мовами, були присутні священнослужителі різних Церков, представники різних національностей. І сьогодні більшість солдат, які захищають Україну, розмовляють російською. Це не тільки моральне право, а й громадянський обов’язок. Тому Церква поруч", - пояснив глава УГКЦ.