news.church.ua

Патріарх Болгарський висловив підтримку Предстоятелю УПЦ та запевнив про свої молитви за Україну.

Про це Предстоятель Болгарської Православної Церкви Святіший Патріарх Неофіт сказав під час прийому в резиденції митрополитів міста Софії запорізької делегації Української Православної Церкви.

23 березня учасники автопробігу УПЦ Запоріжжя-Афон зустрілися з Предстоятелем Болгарської Православної Церкви – Святішим Патріархом Неофітом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Видео дня

У своєму слові до гостей Патріарх Неофіт в черговий раз висловив свою підтримку Українській Православній Церкві. Святіший Владика запевнив про молитви вірних чад Болгарської Церкви за Україну і передав слова братньої підтримки Предстоятелю Української Православної Церкви, Блаженнішому Митрополитові Київському і всієї України Онуфрію.

«Нас дивує те, що в країні, яка прагне в Європейський Союз, так грубо порушуються демократичні цінності і права віруючих громадян. Про це свідчать силові захоплення православних парафій розкольниками при потуранні, а подекуди і сприяння місцевої влади», – зазначив він. Святіший владика розповів, що в недавньому минулому в Болгарії  була схожа ситуації і підкреслив, що «Господь не залишить свою Церкву».

У свою чергу владика Лука розповів Святішому Патріарху про мету автопробігу, а також про соціальну та гуманітарну діяльність Запорізької єпархії УПЦ.

За матеріалами news.church.ua